Αδενώματος του προστάτη- μια αποτελεσματική θεραπεία χωρίς χειρουργική επέμβαση.


Τι είναι το αδένωμα του προστάτης;
   Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ, αδένωμα του προστάτη) - μια ασθένεια που χαρακτηρίστικη στους άνδρες ηλικίας ανω των 40 ετών. Καλοήθης όγκος που ανακαλυπτεται στην τέταρτη δεκαετία της ζωής στο 10% του ανδρικού πληθυσμού. Στην ηλικία των 50-60 ετών, στο 40% των ανδρών απαιτειτε να θεραπεύσουν το αδένωμα. Στην ηλικία των 80 ετών, η νόσος εντοπίζεται σε 9 από τους 10 άνδρες ασθενείς. Ωστόσο, οι στατιστικές δείχνουν ότι μονο 1% των ανδρών προσερχονται στο νοσοκομείο με αυτη την ασθένεια. Το υπόλοιπο των αντρων νομιζουν ότι δεν είναι τόσο σοβαρή ασθένεια που απαιτεί δραστική αντιμετώπιση. Και μάταια!
   Ειναι γεγονός ότι ένα αδένωμα του προστάτη μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τον οργανισμό. Εν λογο χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, η οποία είναι χαρακτηριστική για τους ασθενείς με ΚΥΠ, αναπτύσσεται έντονη δηλητηρίαση του σώματος. Αν η θεραπεία δεν έχει αρχίσει εγκαιρα,τοτε εμφανιζονται γαστρεντερικες διαταραχες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει γαστρίτιδα, ηπατίτιδα, χολοκυστίτιδα, κολίτιδα, εντεροκολίτιδα και άλλες ασθένειες. Εάν επιρεαζεται το ουροποιητικού συστήματος, συσσώρευονται αζωτούχοι ουσιες, η οποίοι είναι πολύ επικίνδυνοι για τον οργανισμό, επειδή η ζημία προκαλείται σε πολλούς ιστούς. Γι 'αυτό είναι σημαντικη εγκαιρη διάγνωση, η οποία θα δωσει απαραίτητο χρόνο για να ξεκινήσει η θεραπεία του αδενωμα του προστάτη.
   Τα αίτια και οι παράγοντες που προκαλούν την ασθένεια
Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση της νόσου και προκαλουν αδένωμα:
   • Παραβιάσεις της ορμονικής κατάστασης του οργανισμού
   • Αλλαγές στα επίπεδα των γεννητικων ορμονών
   • Κληρονομικός παράγοντας
   • Αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία (αλλάζει η δομή του προστατη, εσωτερικο περιβάλλον, κλπ.)
   • Φλεγμονή της ουρήθρας
   • Φλεγμονή των νεφρών
   • Φλεγμονή του ουρητήρα, ουροδόχου κύστης
Επίσης, η νόσος μπορεί να αναπτυχθεί κάτω από την επίδραση των ακόλουθων παραγόντων:
   • Διαταραχη του ρυθμου της σεξουαλικής δραστηριότητας
   • Τραύμα ουρογεννητικού συστήματος
   • Ελλειψης σωματικής άσκησης (καθιστική εργασία)
   • Κατάχρηση του αλκοόλ
   • Κακή διατροφή στην ενήλικη ζωή
   • Συχνή δυσκοιλιότητα
   • Ατακτη σεξουαλικη ζωη
Αδένωμα μπορεί να συμβεί με μείωση του ανοσοποιητικου. Αυτό συμβαίνει στην ανεξέλεγκτη χρήση των αντιβιοτικών,στην αλλεργοποιηση του οργανιζμου, κλπ.
Τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη
   • Παραβίαση της πράξης της ούρησης (πόνος , η παρουσία των ψευδών ή συχνων τασεων προς ουρηση, καθυστερημένη έναρξη της ούρησης, ούρηση που διακόπτεται, η εκδήλωση της δυσφορίας στο περίνεο ή την κοιλιακή χώρα).
   • Παραβίαση της κένωσης της ουροδόχου κύστης:
   • Η ταχεία εκσπερμάτωση.
   • Μπορεί να υπάρχει αίμα στα ούρα. Πρόσμιξη αίματος μπορεί να συμβεί μετά την άσκηση, ακόμα και μετά από μια έντονο περπατημα.
   • Η παρουσία των υπολειπόμενων ούρων.
   • Η εμφάνιση του πόνου στην οσφυϊκή περιοχή κατά την ούρηση.
   • Υπάρχει ανάγκη για ούρηση τη νύχτα.
   • Η εμφάνιση του ξηροστομία και δίψα.
   • Απώλεια της όρεξης.
   • Συχνή δυσκοιλιότητα.
   • Αραιωμένη ροή των ούρων, που αυξάνει την διάρκεια της ούρησης
   • Τα ούρα μπορεί να απελευθερωθεί ακούσια σταγόνα-σταγόνα.
   • Τα ούρα απελευθερώνεται αυτόματα με σταγονες, αν και είναι δύσκολο να ουρήσει, νιώθοντας επιθυμία.
Τα στάδια του αδένωμα του προστάτη
Στην κλινική πορεία του αδενώματος του προστάτη διαχωριζουν τρία στάδια:
Σε γενικές γραμμές, η κλινική πορεία του αδενώματος του προστάτη εξαρτάται κυρίως από το βαθμό της κένωσης της ουροδόχου κύστης, και περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό απο διαταραχές της ούρησης.
   • Στάδιο 1. Το πρώτο στάδιο του προστάτη αδένωμα κλινικά χαρακτηρίζεται από τις καταγγελίες του ασθενούς για συχνή ανάγκη για ούρηση, ιδιαίτερα τη νύχτα, καθυστέρηση της έναρξης της ούρησης, μια αργή ροή των ούρων. Ωστόσο, στο παρόν στάδιο, η κύστη του ασθενή αδειάζει τελείως, και το ανώτερο ουροποιητικο δεν εχει σημαντικες αλλαγες. Υπόλειμμα ούρων κατά την πρώτη φάση συνήθως δεν υπαρχει, η πλήρης εκκένωση της ουροδόχου κύστης επιτυγχάνεται λόγω της αντισταθμιστικής λειτουργίας του μυϊκού τοιχώματος του (εξωστήρα), αλλα με μειωση της η νόσος μετακινείται σε δεύτερο στάδιο. Η διάρκεια του πρώτου σταδίου ειναι αμιγώς ατομικούς, μερικές φορές μέχρι και 10-12 χρόνια. Στη χειρότερη περίπτωση, η ασθένεια περνά τα πρώτα δύο στάδια σε 1-2 χρόνια.
   • Στάδιο 2. Στο δεύτερο στάδιο στο αποτέλεσμα της αυξανόμενης δυσκολίας της εκροής των ούρων από την κύστη αναπτύσσεται σταδιακά αντισταθμιστική υπερτροφία του μυϊκού τοιχώματος του (εξωστήρα), η οποία συνοδεύεται από την παρουσία των υπολειπόμενων ούρων μετά την φυσιολογικη ούρηση. Σε έναν ασθενή με αδενωμα του προστάτη σε αυτό το στάδιο της νόσου αρχίζει να φαίνεται ένα αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης, η ουρηση γινεται σε μερικα στάδια με αραιωμένη ροή. Στη δεύτερη φάση τα συμπτώματα εκφράζονται πιο έντονα. Μετά της τυπικης υπερτροφίας των μυϊκών ινών του εξωστήρα ερχεται ατονία. Εμφανιζονται επιπλοκες - φλεγμονή της ουροδόχου κύστης (κυστίτιδα χρόνια), επώδυνη ούρηση. Σε αυτό το στάδιο, το κρύο, επιδείνωση της χρόνιας προστατίτιδας ή κυστίτιδα, κόπωση, ψυχολογικό στρες, η κακη διατροφή, καθώς και παραβίαση της χρήσης των οινοπνευματωδών ποτών (συμπεριλαμβανομένης της μπύρας) μπορεί να προκαλέσει πλήρη κατακράτηση ούρων: πόνο στο περίνεο, και στη συνέχεια στην υπερηβική περιοχή και τη μέση. Στην περίπτωση αυτή, ουροδοχος κυστη αδειαζεται με καθετήρα. Μετά από αυτό, σε ορισμένους ασθενείς με αδένωμα προστάτη ούρηση αποκαθίσταται, άλλοι αναγκάζονται να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη συνεχώς. Συσταλτικές ικανότητα των μυών της ουροδόχου κύστης μειώνεται ως την πλήρη απώλεια του τόνου, αρχίζουν να επιδεινωνουν επιπλοκές που σχετίζονται με λοίμωξη του ουροποιητικού (πυελονεφρίτιδα, κυστίτιδα). Βιοσυντονιστικη θεραπεία σε συνδυασμό με την ομοιοπαθητική θεραπεία είναι μια μέθοδος εκλογής για ηλικιωμένους ασθενείς, ασθενείς στην σεξουαλικά ενεργη ηλικία που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της εκσπερμάτισης, σε ασθενείς που αντενδείκνυται η χειρουργική επέμβαση.
   • Στάδιο 3. Το τρίτο στάδιο της ΚΥΠ χαρακτηρίζεται από την απώλεια τόνου του εξωστήρα και σφιγκτήρα της ουροδόχου κύστης. Συσταλτικότητας της κύστης μειώνεται στο ελάχιστο. Η κύστη είναι τεντωμένη δραματικά. Κλινικά αυτή εκδηλώνεται ως κατακράτηση ούρων και σε ακράτεια ούρων. Το φαινόμενο αυτό εχει ορισμός -«παράδοξη ούρηση." Οι ασθενείς πρέπει να χρησιμοποιούν πάντα το ουροδοχειο. Στο τρίτο στάδιο του προστάτη αδένωμα εμφανιζεται μια σειρά από επιπλοκές που προκύπτουν από την δυσλειτουργεια των νεφρών: η πλήρης απώλεια της όρεξης, αδυναμία, δίψα, ξηροστομία, ναυτία και δυσκοιλιότητα. Οι ασθενείς απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά τον πόνο και την ανακούφιση από τα συμπτώματα της κατακράτησης ούρων. Αλλά η κύρια μέθοδος θεραπείας της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη στην τρίτη φάση ειναι η χειρουργικής επέμβασης.

  Στα «Ιατρικά αρθρα», Σας δίνουμε πληροφορίες για διάφορα παθησεις του σωματος. Εμείς δεν περιγράφουμε τη λεπτομερή ταξινόμηση, αλλά σκιαγραφουμε μια σειρά από συμπτώματα, τα οποία θα πρέπει να δώσουν προσοχή αν υποψιάζεστε την ανάπτυξη μιας ασθένειας.
        Θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου σας, ότι κάθε πρόβλημα είναι καλυτερα να το προβλεψεις,παρα αργότερα, να αγωνιζεσαι
με αυτό "ηρωικα".
       
Λίστα προβλημάτων που μπορουν να λυθουν
με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία με χρήση βιοσυντονιστικης θεραπείας, ηλεκτροβελονισμου και ομοιοπαθητικης ειναι εξαιρετικά ευρύ. Κατάλογος των άρθρων θα ανανεώνεται συνεχώς. Αν δεν έχετε βρει την απάντηση στην ερώτησή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή e-mail.

+30 6981 44 33 78

+30 6934 56 46 42 (what's up)          

e-mail: teo-gr@mail.ru