Διάρροια - συχνη υγρη ή υδαρή απομόνωση του εντερικού περιεχομένου. Το κανονικό ρυθμό των κινήσεων του εντέρου είναι αυστηρά ατομική, κάποιος πηγαίνει στην τουαλέτα τρεις φορές την ημέρα, και για κάποιος - τρεις φορές την εβδομάδα. Κανονική κατανομή πρέπει να είναι στερεά, αλλά υγρη και εύκολη στο περάσμα. Διάρροια ειναι η πιο συχνή διαταραχή, η οποία εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία, και με την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Η μέση διάρκεια οξείας διάρροιας 1 - 2 ημέρες. Διάρροια ξεκινά, έντονα με συχνα, χαλαρά κόπρανα (4-5 φορές ή περισσότερες φορές την ημέρα), μερικές φορές με ίχνη αίματος και βλέννας. Υπάρχει επίσης μια χρόνια μορφή της διάρροιας που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (2-3 εβδομάδες - μήνες). Η χρόνια διάρροια μπορεί να υποδηλώνει μια σοβαρή ασθένεια του πεπτικού συστήματος και άλλων συστημάτων. Η διάρροια μπορεί να εχει πολλες αιτίες:

  •      Λειτουργική διάρροια που προκαλείται από το στρες, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, τρώγοντας πολλά φρούτα. Δεν οδηγεί σε εξάντληση ή αφυδάτωση του ασθενή. Στα κόπρανα δεν εμφανίζετε πρόσμιξη αίματος ή βλέννης.
  •     Λοιμώδης διάρροια: προκαλείται από μια ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη ή τροφική δηλητηρίαση (τοξίνες απο βακτήρια στα τροφίμα). Τις περισσότερες φορές, οι αιτίες της διάρροιας περιλαμβάνουν τα βακτήρια Escherichia coli και Salmonella, οι οποίες περιέχονται σε μολυσμένα τρόφιμα και νερό. Αυτός ο τύπος της διάρροιας είναι πιο συχνή σε ταξιδιώτες που επισκέπτονται εξωτικούς προορισμούς, γι 'αυτό είναι επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως "διάρροια των τουριστων», επισης και σε άνθρωπους που τρονε συχνά εξο απο το σπίτι. Σε αντι υγιεινες συνθήκες μπορεί να πάρει μερικές φορές διάρροια της βακτηριακής ή ιογενούς προέλευσης, για παράδειγμα, αν ένας ασθενής με διάρροια είναι η προετοιμασία των τροφίμων για άλλους όχι, πλένετε τα χέρια σας μετά τη χρήση της τουαλέτας. Επομένως, είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν από την προετοιμασία του φαγητού. Η διάρροια μπορεί επίσης να προκαλέσει τον ιό του απλού έρπητα και της ηπατίτιδας. Σε αυτή την περίπτωση στα κόπρανα βρίσκεται συχνά αίμα και βλέννα.
  •      Μη λοιμώδη διάρροια: καθαρτικά, κλύσματα καθαρισμού, δηλητηρίαση από αλκοόλ ή κατάχρηση αλκοόλ, τα πικάντικα τρόφιμα, η μακροχρόνια χρήση αντιβιοτικών, δυσανεξία σε διάφορα τρόφιμα (πλήρες γάλα, μανιτάρια, ψωμί, κλπ.). Μη λοιμώδης διάρροια είναι συχνά ένα σύμπτωμα των χρόνιων ασθενειών: θυρεοτοξίκωση, νόσος του Crohn, χρόνια παγκρεατίτιδα, ορισμένες μορφές καρκίνου, αλλεργίες.

Ποια είναι τα συμπτώματα της διάρροιας;

     Το κύριο σύμπτωμα της διάρροιας ειναι μια υγρή συσταση και μη φυσιολογικη συχνότητα εκκενωσεων. Η διάρροια συχνά συνοδεύεται από απώλεια όρεξης, κολικοί πόνοι, κοιλιακή διάταση, ναυτία και έμετο. Αφυδάτωση που συνοδευει την διάρροια, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Τα συμπτώματα της αφυδάτωσης: συνεχή δίψα, ξηρό δέρμα, σκούρα ούρα, ζάλη και κόπωση.
       Αν η διάρροια δεν σταματά μετά από 2-3 ημέρες, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

        Στα «Ιατρικά αρθρα», Σας δίνουμε πληροφορίες για διάφορα παθησεις του σωματος. Εμείς δεν περιγράφουμε τη λεπτομερή ταξινόμηση, αλλά σκιαγραφουμε μια σειρά από συμπτώματα, τα οποία θα πρέπει να δώσουν προσοχή αν υποψιάζεστε την ανάπτυξη μιας ασθένειας.
        Θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου σας, ότι κάθε πρόβλημα είναι καλυτερα να το προβλεψεις,παρα αργότερα, να αγωνιζεσαι
με αυτό "ηρωικα".
       
Λίστα προβλημάτων που μπορουν να λυθουν
με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία με χρήση βιοσυντονιστικης θεραπείας, ηλεκτροβελονισμου και ομοιοπαθητικης ειναι εξαιρετικά ευρύ. Κατάλογος των άρθρων θα ανανεώνεται συνεχώς. Αν δεν έχετε βρει την απάντηση στην ερώτησή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή e-mail.

+30 6981 44 33 78

+30 6934 56 46 42 (what's up)          

e-mail: teo-gr@mail.ru