Γιατί απεργει το έντερο
     Το σώμα μας μπορεί να συγκριθεί με το εργοστάσιο.Και οπως σε καθε υφισταμενη εταιρεια, το σωμα εχει αποβλητα (προιον επεξεργασιας τροφιμων) που πρεπει να αφαιρεθουν.
Στη δυσκοιλιότητα συσσωρεύονται στην κάτω παχέος εντέρου κοπρανα, και ξεκινά η απορρόφηση επιβλαβον ουσίον, με αποτέλεσμα - κοιλιακός άλγος, ναυτία, μετεωρισμός. Ο άνθρωπος διαμαρτύρεται για μια κακή διάθεση, απώλεια της όρεξης.

     Η δυσκοιλιότητα
χωρίζεται σε σπαστική, άτονηκη, υποτονικη και μεικτού χαρακτήρα.
     Δυσκοιλιότητα σπαστική
ή σπαστικοατονικών χαρακτήρα αναγνωρίζεται από τα περιττώματα ως στερεό κύλινδρο με ένα σφίξιμο ή περιττώματα «πρόβατου».Σπαστική και σπαστικοατονικη δυσκοιλιότητα, συνοδεύεται από πεπτικό έλκος ή γαστρίτιδα με υψηλή οξύτητα, ή χολολιθίαση..
     Ατονικη, υποτονικη δυσκοιλιότητα είναι αναγνωρισμένο από κόπρανα με τη μορφή ενός πυκνού ομαλου κύλινδρου μεγάλους διαμέτρου. Συνοδευόμενος από χρόνια γαστρίτιδα με
μειωμένη οξύτητα, χολοκυστίτιδα με δυσκινησία της χοληδόχου κύστης.
     Στη χρόνια δυσκοιλιότητα, λόγω της παρατεταμένης παραμονής στερεών κοπράνων στο ορθό και σταθερή πίεση στις φλέβες της (
αιμορροΐδες φλέβες), υπάρχει στάση του φλεβικού αίματος στην κάτω ορθού. Αιμορροΐδες φλέβες επιμηκύνονται, διευρύνονται,  γίνουν κυρτα. Από αυτούς σχηματίζεται "κόμβος" οποίο σε παρατεταμένη καθισει στην τουαλέτα και κατα την κενωση προπιπτουν. Κατά την άνοδο από την τουαλέτα, αιμορροΐδες παραβίασονται απο τους μυς του πρωκτού. Ετσι εμφανιζεται θρομβοφλεβίτιδα αιμορροΐδων, δηλαδή, θρόμβοι αίματος και φλεγμονή των φλεβών.  Εμφανιζεται φαγούρα, κάψιμο, έντονο πόνο, αιμορραγία, που επιδεινώνεται από το φαινόμενο της δυσκοιλιότητας.
      Αλλά το πιο επικίνδυνο πράγμα είναι ότι η χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες του πεπτικού συστήματος, μέχρι και καρκίνο του εντέρου. Τα αιτία της δυσκοιλιότητας είναι πολυπαραγοντικα. Πιο συχνά η αιτία ειναι ο τρόπο ζωής μας. Για παράδειγμα, η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκληθεί από:

  • Υποσιτισμός (έλλειψη φυτικών ινών στη διατροφή): είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το πέρασμα του περιεχομένου του παχέος εντέρου είναι ευθέως ανάλογη προς τη μάζα των περιττωμάτων. Σχηματισμός κοπράνων βασίζεται σε φυτικές ίνες, που βρίσκονται σε κυτταρίνη και άλλα προϊόντα. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στα λαχανικά και φρούτα (κυρίως στην φλούδα), προιοντα απο αλευρη ολικης αλεσης, ξηρους καρπους και άλλα φυτικά τρόφιμα. Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιούμαι καθημερινά τα προϊόντα που περιέχουν φυτικές ίνες, δεδομένου ότι όχι μόνο βοηθούν στην αύξηση του όγκου των κοπράνων, βοηθοντας στην επίλυση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας, αλλά και καθαριζουν το έντερο απο τις επιβλαβες ουσιες, παρέχει ένα αίσθημα κορεσμού και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.Το μόνο μειονέκτημα ειναι φούσκωμα κοιλιας.
  • Έλλειψη πλήρους σωματικής δραστηριότητας.
  • Άγχος
  • Παρατεταμενη αναστολλη της αφόδευσης.
  • Η μακροχρόνια χρήση ορισμένων φαρμάκων μπορεί επίσης να συμβάλει στην δυσκοιλιότητα. Αυτά περιλαμβάνουν τα αντιόξινα που περιέχουν αργίλιο και κάλιο (που χρησιμοποιείται για τη νόσο του πεπτικού έλκους), αντιεπιληπτικά, τα αντικαταθλιπτικά, τα συμπληρώματα σιδήρου, αντισυλληπτικα.

      Μην κανετε κατάχρηση καθαρτικών γιατι σε μακροχρόνια συνεχής λήψη είναι δυνατή εξάρτηση. Αυτό οδηγεί σε αυξηση δόσης του φαρμάκου, υπάρχει συχνά έλλειψη των βιταμινών A, D, E και K, την απώλεια σημαντικών μικροθρεπτικών συστατικών. Όταν τα καθαρτικά δεν βοηθούν με τη μακροπρόθεσμη δυσκοιλιότητα, είναι δυνατή η χρήση κλύσματα. Αλλά με πολύ συχνή χρήση των κλυσμάτων πλένετε η εντερική χλωρίδα.
Πότε να πάω στο γιατρό
Αν η δυσκοιλιότητα προέκυψε για πρώτη φορά, αν η αφόδευση δεν
βελτιώνεται για τρεις εβδομάδες και περισσότερο, αν παρατηρήσετε αίμα στα κόπρανα, και αν εμφανίστηκε πόνος στην κοιλιά ή στο περίνεο, τότε φροντίστε να συμβουλευτείτε απο το γιατρό σας. Από το σύνολο όλων των καρκίνων του εντέρου έως και 70% πέφτει στο ορθο, που είναι το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου. Στα αρχικά στάδια (!) Ο  καρκίνου αντιμετωπίζεται.
     
Βιοσυντονιστικη θεραπεία σε συνδυασμό με την κατάλληλη ομοιοπαθητική θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική πολύπλοκη θεραπεία αυτής της παθολογίας.

        Στα «Ιατρικά αρθρα», Σας δίνουμε πληροφορίες για διάφορα παθησεις του σωματος. Εμείς δεν περιγράφουμε τη λεπτομερή ταξινόμηση, αλλά σκιαγραφουμε μια σειρά από συμπτώματα, τα οποία θα πρέπει να δώσουν προσοχή αν υποψιάζεστε την ανάπτυξη μιας ασθένειας.
        Θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου σας, ότι κάθε πρόβλημα είναι καλυτερα να το προβλεψεις,παρα αργότερα, να αγωνιζεσαι
με αυτό "ηρωικα".
       
Λίστα προβλημάτων που μπορουν να λυθουν
με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία με χρήση βιοσυντονιστικης θεραπείας, ηλεκτροβελονισμου και ομοιοπαθητικης ειναι εξαιρετικά ευρύ. Κατάλογος των άρθρων θα ανανεώνεται συνεχώς. Αν δεν έχετε βρει την απάντηση στην ερώτησή σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή e-mail.

+30 6981 44 33 78

+30 6934 56 46 42 (what's up)          

e-mail: teo-gr@mail.ru