ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ (επιλογη με τη συσκευη)

     Συχνά, στην απόγνωσή τους στις δυνατότητες της παραδοσιακής ιατρικής, οι άνθρωποι στρέφονται σε εναλλακτικές θεραπείες. Ενα από αυτά είναι η ομοιοπαθητική.
     
Τι είναι η Ομοιοπαθητική;
     
Η βασική αρχή της ομοιοπαθητικής διαμορφώθηκε
από τον Ιπποκράτη πάνω από 2.000 χρόνια πριν . Η Ομοιοπαθητική, από τις λέξεις όμοιον και πάθος, βασίζεται στην αρχή των ομοίων και τον κανόνα της απειροελάχιστης δόσης, έχοντας ως κεντρικό αξίωμα πως «τα όμοια θεραπεύονται με τα όμοια» (similia similibus curantur).  Όπως καταλαβαινετε, είναι το αντίθετο της κλασικής ιατρικής, η οποία αντιμετωπίζει πονοκεφαλο με σπαζμολυτικα και πυρετο με αντιπυρετικα.
     
Ως μέθοδος, ομοιοπαθητική
αναπτύχθηκε απο γερμανό γιατρό Ganneman. Το έκανε κατά τη διάρκεια της φοβερής επιδημίας, και με τη βοήθεια των ομοιοπαθητικών φαρμάκων έχει μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας από 80% σε 16%. Ενώ η κλασσικη ιατρική δεν ειχε και το παραμικρό αποτέλεσμα.
     
Ομοιοπαθητική - μια αρκετά κοινή μέθοδος της θεραπείας. Και, παρά το γεγονός ότι πολλοί δεν το αναγνωρίζουν, στη Ρωσία είναι ήδη αναγνωριζμενο ως παραδοσιακη μέθοδος θεραπείας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από εκατό χρόνια, υπάρχουν ομοιοπαθητικες κλινικες.
Τα ομοιοπαθητικα φαρμακα διατίθενται σε πολλά φαρμακεία και είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 1994, σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία. Πολλοί άνθρωποι έχουν θεραπευτεί μέσω της ομοιοπαθητικής ιατρικής. Την ομοιοπαθητική συχνά μπερδευουν με την φυτοθεραπεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι η θεραπεία χρησιμοποιεί μόνο αποσπάσματα από τα φυτά. Αλλά όχι! Η βάση των περισσότερων φαρμάκων είναι πράγματι φυτικά συστατικά. Αλλά μαζί με αυτά, χρησιμοποιώντας σχεδόν όλα τα στοιχεία του περιοδικού πίνακα, μέταλλα, ακόμα και δηλητήρια. Όπως γνωρίζετε, η ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των φαρμάκων μπορεί να έχει μια πολύ θλιβερή έκβαση. Αντ 'αυτού, υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ακίνδυνα και πολύ αποτελεσματικό.
     
"Για" και "κατά"
     
Ενάντια ομοιοπαθητικής, ωστόσο, όπως και στην υποστήριξή της,γραφτηκε μεγαλη μάζα επιστιμονικων εγγράφων. Κλασική ιατρική αρνείται την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής θεραπείας. Όμως, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους.
    
Πλεονεκτήματα της ομοιοπαθητικής. Δεδομένου ότι η ομοιοπαθητική βασίζεται στη μέθοδο των πολλαπλών αραιώσεων (μικρό κλάσμα της δραστικής ουσίας αραιώνεται με νερό), τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν συσσωρεύονται στο σώμα, δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, σχεδόν δεν έχει παρενέργειες (με τα
χημικά φαρμάκα, τα αποτελέσματα αυτά αναφέρονται σε δεκάδες). Με βάση αυτό, η ομοιοπαθητική είναι κατάλληλο (και μόνο είναι δυνατόν) για την αγωγή στις εγκύες γυναικες, οι θηλάζουσες μητέρες, τους ηλικιωμένους, ιδανικό για τη θεραπεία των παιδιών. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα έχουν μια ήπια δράση, είναι πολύ αποτελεσματικό και μπορουν να συνδυαστουν με φαρμακευτική αγωγή.
     
Φυσικά, εάν εχετε ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη ουτε ένας ομοιοπαθητικός δεν σας συμβουλεύσει
να πατε έντονα στην ομοιοπαθητική θεραπεία, εντελώς να αρνείθειτε την φαρμακευτική αγωγή. Αυτο το γεγονος κανει χαρούμενους και εκείνους που εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής.
    
Μειονεκτήματα της ομοιοπαθητικής. Ένα από τα μειονεκτήματα είναι η σημασία της έγκαιρης και ορθής χρήσης ενός φαρμάκου. Αυτοθεραπεία σε αυτή την περίπτωση είναι απολύτως απαράδεκτο! Και ένα άλλο μειονέκτημα - η ομοιοπαθητική δεν θεραπεύει τη σοβαρή παθολογία. Δηλαδή, αν έχετε, για παράδειγμα, περιτονίτιδα, η ομοιοπαθητική δεν αντικαθιστά τη χειρουργική επέμβαση!
     
Ειδικά από τη θεραπεία.
     
Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η ομοιοπαθητική βασίζεται στην αρχή της «όμοια θεραπεύονται με όμοια». Αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά από την παραδοσιακή ιατρική - ενώ η συνήθης θεραπεία του ασθενούς είναι δεδομένη η μέγιστη δόση της δραστικής ουσίας, η ομοιοπαθητική χρησιμοποιεί ένα ελάχιστο.
Ως εκ τούτου παίζει σημαντικό ρόλο η αραίωση της δραστικής ουσίας. Όσο ισχυρότερη αραιωμένο με νερό είναι η ουσία ,τοσο μεγαλύτερη δύναμη έχει. Επιπλέον, στο βαθμό αραίωσης επηρεάζει και η ευαισθησία του ατόμου. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται όλες τις ασθένειες σε ένα συναισθηματικό επίπεδο, που έχουν σχετικά με την ασθένεια αυτή συνοδεύεται από επίθετα και μεταφορές, μπορούν να αντλήσουν ακόμη και ένα σύστημα στο οποίο ένα σύμπτωμα αντικαθίσταται από άλλο. Και  οι άλλοι μπορουν το πρόβλημα να περιγραψουν με δύο λέξεις. Για παράδειγμα, «ένα πόνο στο στομάχι." Και για πρώτους,και για δεύτερους υπάρχουν δικό τους, εντελώς διαφορετικοί κανόνες για την απαιωσης. Ως εκ τούτου, ένα άλλο από τις βασικές αρχές της ομοιοπαθητικής θεραπείας είναι ιδιαίτερα ατομικά, προσεκτική επιλογή των φαρμάκων.
     
Η ομοιοπαθητική δεν είναι συμβατή με τις διαδικασίες
όπως βελονισμός, φυσιοθεραπεία, οποιεσδήποτε χειροπρακτική παρεμβάσεις. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε παρόμοιες μεθόδους θεραπείας, φροντίστε να ενημερώσετε τον ομοιοπαθητικό σας!
     
Πρέπει να πω ότι οι επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό μελετουν μηχανισμός δράσης των ομοιοπαθητικών φαρμάκων στο σώμα. Αποδεικνύεται ότι η ομοιοπαθητική δεν
αγωνίζεται με την ασθένεια, αλλα αυξάνει την ζωτικότητα του σώματος.
     
Με την ευκαιρία, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που δοκιμάζονται σε ζώα, αλλα σε υγιείς ανθρώπους, χωρίς να βλάπτουν την υγεία του παρελθόντος! Έτσι μπορεί πιο ακριβή καθορίσει την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου.
     
Πολλά έχουν γραφτεί σχετικά με το γεγονός ότι η ομοιοπαθητική λειτουργεί με την πρόταση, δηλαδή, υπάρχει ένα φαινόμενο placebo. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα μωρά που θηλάζουν, άτομα που είναι σε κώμα εδώ και χρόνια, και ακόμη και τα ζώα στην πρόταση, όπως γνωρίζετε, δεν μπορεί να
απόδοσουν. Αλλά υπαρχει ανακάμψει!
      
Για την συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να αποδοθεί ασυνήθιστη διαδικασία εισδοχής των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Εάν ένα κανονικό χάπι, συχνά το
παιρνουμε τρώγοντας, πίνοντας άφθονο νερό, τα ομοιοπαθητικά σφαιρίδια δε πλένονται με νερό, καθόλου. Την ίδια στιγμή, να λαμβάνουμε τα σφαιρίδια θα πρέπει να είναι 40-60 λεπτά πριν ή 1-2 ώρες μετά το φαγητό. Με την ευκαιρία, κατά το χρόνο της θεραπείας, συνιστάται να περιορίσουμε την κατανάλωση καφέ, τσάι, αλκοολούχα ποτά, και μπαχαρικά. Για κάθε φαρμάκου μπορεί να απαιτεί μια ειδική δίαιτα, που θα σας πει  ο γιατρός.
     
Τι
θεραπεύει η ομοιοπαθητική;
    
Σχεδόν τα πάντα! Αυτα είναι μια ημικρανία, διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, του ύπνου, της
ανοσίας, διάφορες καταθλιπτηκες καταστασεις, φοβίες, παχυσαρκία, διαβήτης, ψωρίαση, ακμή, βρογχοκήλη, παθήσεις του πεπτικού, του ουροποιητικού και καρδιαγγειακό σύστημα. Με την επιτυχία η ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση κρυολογήματων, γρίπης, οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Επιδέχονται στην θεραπεία ή τουλάχιστον στην ρύθμιση της κατάστασης σοβαρές ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, σκλήρυνση κατά πλάκας, πολλές σοβαρές γενετικές ασθένειες.
     
Όπως μπορείτε να δείτε, η ομοιοπαθητική έχει ληφθεί για τη θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας, ακόμη και καρκίνο. Αλλά υπάρχει ένα «αλλά». Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της θεραπείας θα είναι μόνο υπό την επίβλεψη του έμπειρου ομοιοπαθητικου.
     
Συμβαίνει ότι η επίδραση της θεραπείας δεν ήταν άμεσα ορατη. Μπορει να περασουν λίγες εβδομάδες ή και μήνες πριν παρατηρήσετε τα αποτελέσματα (κυρίως στη θεραπεία των χρόνιων ασθενειών). Μην βρείσετε αμέσως το γιατρό. Ο γιατρός θα σας αφήσει το τηλέφωνό του και θα προσαρμόσει τη θεραπεία εάν είναι απαραίτητο. Και εάν δεν αισθάνεστε καλύτερα, ή υπήρχουν παράπονα, μπορείτε να τα αναφέρετε στο γιατρό αμέσως, ο οποίος με τη σειρά του θα αναλάβει δράση. Οι γιατροί δεν είναι θεοί, επίσης,
προς ομοιοπαθητικο στρέφονται συχνά τα άτομα με ένα "μπουκέτο" νόσων, απογοητευμένα απο την παραδοσιακή ιατρική, και αυτό δύσκολευει τη θεραπεία. Και μερικές φορές συμβαίνει ότι ένα ομοιπαθητικο φαρμακο δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ο ομοιοπαθητικός θα επιλέξει ένα διαφορετικό θεραπευτικο σχήμα και άλλα φαραμακα.

Πλεονεκτηματα:

  • Ατομική αντιμετωπιση σε κάθε ασθενή: ομοιοπαθητικό φάρμακο που θα επιλεγεί για το κάθε άτομο, θα βοηθήσει μόνο τον ίδιο και κανέναν άλλο
  • Συνολικη επίδραση σε ολόκληρο το σώμα: η ομοιοπαθητική λειτουργεί σε ολόκληρο το σώμα, αφαιρώντας σταδιακά τα συμπτώματα ασθενειών διαφόρετικης φύσης
  • Δυνατότητα συνδυασμού θεραπείας: Μερικές φορές ο ασθενής δεν μπορεί απλά να αρνηθεί να αποδεχθεί τη συμβατική ιατρική ή φοβάται την διακοπή του φαρμάκου, ιδίως σε βαριά μορφή της νόσου, τότε ίσως ένας συνδυασμός της ομοιοπαθητικής και της θεραπιας, την οποία ο ασθενής λαμβανε νωρίτερα
  • Δεν υπαρχουν αντενδείξεις
  • Δεν υπαρχουν παρενέργειες ή αλλεργικές αντιδράσεις: τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν προκαλούν παρενέργειες, γιατί τα δραστικά συστατικά που περιέχουν ειναι σε πολυ μικρες ποσοτητες
  •  Ευρύ φάσμα ηλικιων: ομοιοπαθητική θεραπεία μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία: από το βρέφος με το γήρας
  • Ειναι μέθοδος εκλογης για ορισμένες κατηγορίες ασθενών: (έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, τα βρέφη, αλλεργικοι)
  • Αποτελεσματική θεραπεία για πιο σύνθετες ασθένειες: ένας συγκεκριμένος μηχανισμός δράσης της ομοιοπαθητικής μπορεί να σταθεροποιήσει ουσιαστικά τον ασθενή και τη θεραπεία ορισμένων πολύπλοκων ασθενειών, όπου η συμβατική αλλοπαθητική ιατρική είναι ανίσχυρη ή πιθανές εις βάρος της σταθεροποίησης κατάσταση ισχυρά φάρμακα ή ορμόνες